Де ми?
Маєш iPhone? Тоді лови!

Підпишись, щоб отримати ТОП-7 фішок iPhone, які покращать твоє здоров'я.


Знижка тут!
×
iLounge | Новини | З'явилися перші огляди iPad Pro (2021)
Новини
1462
Андрій Виноградов

· 19 Травня 2021

З'явилися перші огляди iPad Pro (2021)

Західні журналісти почали ділитися своєю думкою про новий iPad Pro. Усі без винятку хвалять новинку за продуктивність, але також лають за недостатню гнучкість iPadOS.



З'явилися перші огляди iPad Pro (2021)


iLounge в Telegram

Усього через день після виходу оглядів на новий iMac з чіпом М1 у мережі почали з'являтися оглядові матеріали, присвячені iPad Pro. Оновлений яблучний планшет з повноцінним процесором має просто позамежну потужність — про це говорять усі журналісти. Але після красивих цифр з бенчмарків, багато хто згадує про обмеженість iPadOS.

The Verge

Наскільки вам важливий дисплей? Саме таке питання потрібно задати собі перед покупкою нового iPad Pro. Старша модель має дуже крутий екран. Однак і коштує вона помітно дорожче 11-дюймової версії. Причому додаткові аксесуари або бажання отримати більший накопичувач можуть «задерти» вартість 12,9-дюймового iPad Pro до непристойних висот.

Якщо керуватися першим враженням, то новий Liquid Retina XDR дійсно дуже хороший. Глибокий чорний колір, висока контрастність, відмінні кути огляду та точна передача кольору. Парадокс полягає у тому, що під час повсякденного використання всі переваги mini-LED стають не так помітні. Чари проявляється першочергово під час перегляду фото та відео. Але наскільки це важливо. Liquid Retina XDR екран дійсно крутий. Але під час вибору планшета багато хто керується дещо іншими критеріями. Наприклад, розмірами, вагою та функціональністю.

І тут варто згадати про процесор M1. Завдяки новому чіпу новий iPad Pro дійсно швидкий. У тестах він легко обходить будь-які мобільні пристрої. Однак у повсякденному використанні така потужність не дуже помітна. Уся річ у тому, що iPad Pro й раніше були дуже швидкі.

Можливо, усі нововведення відчувалися б краще, якби iPadOS надавала більше можливостей. Але обговорювати це можна нескінченно. Подібні дискусії виникають практично кожний раз, коли Apple випускає новий iPad Pro. Об'єктивно топовий планшет програє MacBook Air за вартістю, гнучкістю та часом автономної роботи у деяких сценаріях. Але не варто дивитися на iPad Pro, як на робочий інструмент.

iPad Pro 2021 просто є найбільш просунутим планшетом у лінійці Apple та розглядати новинку варто саме з цієї точки зору.

Engadget

Після кількох днів, проведених «у компанії» нового iPad Pro, у голові виникають дві думки. Перша — це те, що новинку можна сміливо називати кращим планшетом, який коли-небудь випускала Apple. Тільки уявіть, iPad отримав такий же процесор, як і MacBook Air, MacBook Pro та новий iMac. Це дійсно круто. А друга думка — це те, що планшету потрібно краще програмне забезпечення.

Що стосується екрана, то тут очікування виправдалися. Під час повсякденної роботи Liquid Retina XDR мало чим відрізняється від дисплеїв в інших яблучних планшетах. Непомітна ні позамежна яскравість, ні суперконтрастність. Однак варто відкрити фільм — ситуація відразу змінюється. Значення яскравості можуть сягати 1600 ніт, а чорний колір набуває глибину.

Тому відразу варто подумати над тим, як конкретно буде використовуватися планшет. Якщо більшу частину часу на екрані буде відкрита книжка або кросворд, то платити за Liquid Retina XDR явно не варто. Однак, якщо в планах використовувати планшет для перегляду 4К роликів або малювання, то це того варте.

Як вже було сказано вище, новий iPad Pro справді швидкий та щоб розкрити весь його потенціал, планшету потрібна якась версія macOS. Однак Apple не хоче йти цим шляхом.

Apple створила дійсно приголомшливий пристрій. Однак купувати його потрібно тільки у тому випадку, якщо хочеться отримати найбільш просунутий планшет з наявних зараз на ринку. У всіх інших випадках iPad Air є відмінним варіантом.

Mashable

Якщо минулого року Apple додала в iPad Pro дві камери, сканер LiDAR, підтримку трекпада та новий швидший процесор, то у цьому році планшет отримав тільки новий чіп, mini-LED дисплей та трохи поліпшену фронтальну камеру. Дивно, але практично жодне з нововведень, зроблених Apple в iPad Pro 2021, не має великого значення під час щоденного використання новинки як звичайного планшета.

Так, новий дисплей виглядає справді цікаво. Кольори набагато глибші й різкіші, ніж у попередній версії. Особливо це буде корисно людям, які планують використовувати iPad Pro для редагування фотографій та відео.

Поява у новому планшеті чіпа M1 не виглядає чимось незвичайним. Компанія відзначає, що завдяки новому потужнішому процесору планшет став на 50% швидше. Але для пересічних користувачів, які використовують iPad Pro для обробки текстів, перегляду фільмів і спілкування у мережі, така різниця навряд чи буде помітна. Єдине, що можна сказати — планшет працює швидко, навіть якщо на ньому відкрито багато різних додатків.

Підбиваючи підсумок, можна сказати, що за час тестування новий iPad Pro не доставив жодних проблем. У нього є приголомшливий дисплей, хороший запас потужності та відмінна автономність. Однак він не так вже сильно відрізняється від попередника. Якщо забути про яскравіший дисплей, то під час повсякденного використання буде дуже непросто відрізнити iPad Pro 2021 від моделі минулого року.

iLounge в Telegram