Де ми?
Маєш iPhone? Тоді лови!

Підпишись, щоб отримати ТОП-7 фішок iPhone, які покращать твоє здоров'я.


Знижка тут!
×
iLounge | Новини | Виявлено новий спосіб інтернет-шахрайства
Новини
1203

Виявлено новий спосіб інтернет-шахрайства

У мережі з'явився новий вид шахрайства & ldquo; білий кролик & rdquo ;. Він займається викраденням банківських даних з метою розкрадання грошей. Ми розповідаємо, як працює система і як від неї вберегтися.


Виявлено новий спосіб інтернет-шахрайства


iLounge в Telegram

Новий вид шахрайства в інтернеті назвали & ldquo; білий кролик & rdquo ;. Його виявили в компанії Group-IB, що займається розробкою систем безпеки. На жаль, він не зав'язаний на виді техніки. Навіть власники захищених iPhone , з недостатнім рівнем цифровий грамотності, можуть позбутися власних коштів.

Виявлено новий спосіб інтернет-шахрайства

Нова технологія заснована на проведенні опитувань користувачів мережі. Її суть в тому, що шахрай прикидається відомою особою і рекламує проходження платних опитувань.

Проходячи опитування, користувачеві на пошту приходить лист з одноразовою посиланням, по якій потрібно пройти & ldquo; для отримання виграшу & rdquo ;. На ділі, відкривається сайт без логотипів і доменного адреси перевіреної компанії.

Тут вже все зроблено для того, щоб витягнути з користувача дані платіжних карт. Це може бути & ldquo; тестовий платіж & rdquo; або просто в лоб & ldquo; потрібні дані для перекладу & rdquo;.

Найбільша небезпека в тому, що тут все орієнтоване на низьке цифрове освіту користувача. Банки не можуть фіксувати таке шахрайство, так як для банківської системи транзакції не виглядають підозрілими. Остерігайтеся самі і розкажіть своїм близьким.

iLounge в Telegram