Через велике навантаження відповідаємо із затримками. Вибачте за незручності 😔

×
iLounge | Новини | macOS 12 Monterey дозволяє стерти всю інформацію без переустановлення системи
Новини
Андрій Виноградов

Андрій Виноградов · 10 Червня 2021

macOS 12 Monterey дозволяє стерти всю інформацію без переустановлення системи

На WWDC 2021 Apple розповіла не про всі нові функції macOS Monterey. Як з'ясували користувачі, в macOS 12 є опція, яка дозволяє стерти всю інформацію без переустановлення системи.



macOS 12 Monterey дозволяє стерти всю інформацію без переустановлення системи


iLounge в Telegram

Під час презентацій нових операційних систем компанія Apple розповідає тільки про найбільші нововведення. Дрібні фішки й особливості користувачі знаходять самостійно. Наприклад, у macOS Monterey була виявлена функція під назвою «Стерти весь вміст і налаштування». Вона дозволяє видалити додатки й інформацію користувача без переустановлення системи.

За допомогою нової функції користувачі зможуть швидко скинути Mac до заводських налаштувань. Це буде зручно, наприклад, під час. продажу пристрою. Раніше для видалення інформації потрібно було зробити значно більше операцій — перевести комп'ютер у режим відновлення, відформатувати диск і встановити macOS заново.

Завдяки тому, що інформація у сховищі Mac шифрується за допомогою Apple Silicon або чіпа T2, система може швидко та безпечно «стерти» її шляхом знищення ключів шифрування. Однак далеко не всі Mac, на які можна встановити macOS Monterey, мають Security Chip. Цілком можливо, що нова функція буде працювати тільки на моделях 2016 року або новіше.

Джерело: Apple


iLounge в Telegram



Гоу до нас в Telegram!

💙 Канал про те, що так любимо — Apple, нові гаджети і просто корисні аксесуари.

Читати @ilounge_official
Або увійти під обліковим записом з соцмережі: