Де ми?
Маєш iPhone? Тоді лови!

Підпишись, щоб отримати ТОП-7 фішок iPhone, які покращать твоє здоров'я.


Знижка тут!
×
iLounge | Новини | У майбутньому iPhone може допомогти у виявленні депресії
Новини
1217
Андрій Виноградов

· 22 Вересня 2021

У майбутньому iPhone може допомогти у виявленні депресії

Apple працює над алгоритмами, які допоможуть виявляти у користувачів ознаки депресії, тривоги та зниження когнітивних функцій.



У майбутньому iPhone може допомогти у виявленні депресії


iLounge в Telegram

За даними видання The Wall Street Journal, компанія Apple працює над способами виявлення і діагностики у користувачів різних психологічних розладів. Наприклад, депресії або тривожних станів. Фахівці пропонують аналізувати цілу низку параметрів, серед яких буде денна активність, режим сну, пульс, дихання, вираз обличчя і т. д. При цьому обробка й оцінка цієї інформації буде відбуватися на iPhone, без необхідності відправляти інформацію на сервер компанії.

Зараз Apple працює над декількома дослідницькими проєктами, які можуть допомогти в реалізації заявлених функцій. Для цього виробник iPhone співпрацює з іншими компаніями та інститутами. Наприклад, Apple спільно з фахівцями Каліфорнійського університету вивчає стрес, тривогу і депресію. У дослідженні повинні взяти участь до 3000 добровольців. Фахівці будуть порівнювати інформацію про стан користувачів, отримані від датчиків iPhone та Apple Watch, а потім порівнювати цю інформацію з анкетами, які заповнюють учасники дослідження.

Крім цього Apple спільно з фармацевтичною компанією Biogen працює над проєктом з відстеження когнітивних функцій. Потенційно подібна розробка може допомогти у виявленні маркерів, що натякають на можливий розвиток хвороби Альцгеймера.

Правда, поки всі ці дослідження знаходяться на ранній стадії. Ймовірно, пройде ще кілька років, перш ніж в iPhone з'являться функції, пов'язані з моніторингом психічного здоров'я.

Джерело: The Wall Street Journal

iLounge в Telegram