Де ми?
Маєш iPhone? Тоді лови!

Підпишись, щоб отримати ТОП-7 фішок iPhone, які покращать твоє здоров'я.


Знижка тут!
×
iLounge | Новини | Intel: MacBook Pro не підходить для ігор
Новини
1136
Андрій Виноградов

· 31 Травня 2021

Intel: MacBook Pro не підходить для ігор

Intel стверджує, що 16-дюймовий MacBook Pro на базі Intel Core програє ноутбукам на Windows за низкою параметрів. Наприклад, на «маках» не можна запускати останні гри.



Intel: MacBook Pro не підходить для ігор


iLounge в Telegram

Intel активно намагається переконати користувачів у тому, що ПК на Windows краще, ніж Mac. Для цього йдуть найрізноманітніші аргументи. Буквально на днях головний стратег Intel Райан Шраут розповів про низькі ігрові можливості яблучних комп'ютерів. Причому йшлося не тільки про останні MacBook c чіпами M1. Критиці піддалися і «маки» з процесорами Intel.

За допомогою графіків Шраут показав, що 16-дюймовий MacBook Pro з Core i9 9980HK і AMD Radeon Pro 5600M програє комп'ютеру, який оснащений Core i5 11400H і графікою GeForce RTX 3060. ПК обходить яблучний комп'ютер не тільки в бенчмарках, але й у різних іграх.

Intel: MacBook Pro не підходить для ігор

З урахуванням того, що як опонента Mac Intel вибрала комп'ютер з помітно потужнішою конфігурацією, подібні тести виглядають, щонайменше, дивно. Для більшої різниці можна було б оснастити тестовий ПК RTX 3080 — так графіки виглядали б ще «цікавіше».

Потрібно розуміти, що Mac ніколи не був ігровою платформою, і користувачі добре це знають. «Маки» вибирають ті, кому потрібен надійний, швидкий та функціональний робочий комп'ютер. Всупереч усім підколам з боку конкурентів, Apple не стане міняти свій підхід. А що стосується ігрових можливостей ПК, то користувачі про них добре знають. Любителі ігор завжди віддавали перевагу комп'ютерам на Windows або консолям.

Варто відзначити, що Intel вже не перший місяць намагається показати перевагу ПК над Mac. На початку цього року чипмейкер запустив рекламу, у якій наводив різні аргументи на користь того, що Windows-комп'ютери мають більші можливості. Потім була випущена серія коротких роликів. У них взяв участь актор Джастін Лонг. На початку 2000-х він виконував роль комп'ютера Mac у рекламі Apple, яка розповідала про переваги яблучних комп'ютерів над ПК. У цьому році ситуація змінилася й актор перейшов на іншу «сторону».

Джерело: PCGamer

iLounge в Telegram