Де ми?
Маєш iPhone? Тоді лови!

Підпишись, щоб отримати ТОП-7 фішок iPhone, які покращать твоє здоров'я.


Знижка тут!
×
iLounge | Новини | Понад 1000 відомих людей просять припинити розробку ШІ у петиції
Новини
2023
Софія Старк

· 29 Березня 2023

Понад 1000 відомих людей просять припинити розробку ШІ у петиції

Ілон Маск, Стів Возняк та інші підписали петицію з проханням припинити розробку ШІ на 6 місяців.



Понад 1000 відомих людей просять припинити розробку ШІ у петиції


iLounge в Telegram

Понад 1100 відомих людей, включаючи Ілона Маска, Стіва Возняка та Трістана Харріса, підписали петицію, яка закликає призупинити розробку систем ШІ, потужніших за GPT-4.

У петиції міститься прохання "до всіх лабораторій ШІ негайно призупинити як мінімум на 6 місяців навчання систем штучного інтелекту", посилаючись на побоювання щодо потенційного негативного впливу таких систем на суспільство. Ті, хто її підписав, стверджують, що в розробці ШІ не вистачає планування та управління, що призвело до "перегонів, які вийшли з-під контролю розробки та впровадження все більш потужних цифрових розумів, які ніхто — навіть їх творці, не може зрозуміти, передбачити або безпечно контролювати".

Окрім того, у листі також наголошується на необхідності впевненості в тому, що ефекти залучення ШІ будуть позитивними, а ризики — керованими, перш ніж продовжувати розробку потужних систем штучного інтелекту. Автори листа, серед яких є експерти в галузі ШІ, закликали до того, щоб пауза була публічною, перевірялася керівниками та включала всіх основних учасників розробок. Якщо паузу не вдасться запровадити швидко, у листі пропонується втрутитися урядам та запровадити мораторій.

Цікаво, що деякі відомі компанії в індустрії ШІ не підписали цю петицію, наприклад, OpenAI, творці GPT-4, і Anthropic, команда, що утворилася з OpenAI для створення "безпечнішого" чат-бота ШІ. Хоча думки про ефективність такої паузи розділилися, лист викликав важливі розмови про етичні та соціальні наслідки розвитку ШІ.

Джерело: futureoflife

iLounge в Telegram